VESZPRÉMI DÓZSA SK birkózó szakosztály
vissza

Biztatóan zárták az évet a Dózsa birkózói

Elhúzódó vállsérülése miatt gyakorlatilag fél kézzel vállalta Krebsz Martin az idei kadet országos bajnokságokon való részvételt +100 kg-ban. A szabadfogású és női országos bajnokságot Kecskeméten rendezték, ahol huszonkét súlycsoportban százhetvenöt birkózó lépett szőnyegre. Krebsz Martin két tusgyőzelmet is szerezve a hatodik helyen végzett.

A kadet kötöttfogású országos bajnokságot Pesterzsébeten rendezték egy híján száz birkózó részvételével. Krebsz Martin egészen a bronzmeccsig menetelt, ahol ceglédi ellenfele vitatható bírói közreműködéssel, egyenlő pontszámmal, utolsó szerzett ponttal szerzett bronzérmet, Martin így az ötödik helyen végzett.

December első hétvégéjén Győrben rendeztek egy nemzetközi utánpótlás seregszemlét, ahol hét ország, közel 300 birkózója mérte össze tudását. A Veszprémi Dózsát négy birkózó képviselte Faragó Zsolt és Izsák Károly irányításával. Novák Csongor diák II. 25 kg-ban három győzelemmel egészen az elődöntőig menetelt, de egy kiélezett csatában vereséget szenvedett, végül bronzérmet szerzett.

Novák Attila gyermek I. 32 kg-ban a bronzmérkőzésig verekedte magát a mezőnyben, de végül szoros csatában az ötödik helyen zárt. Diák I. 46 kg-ban Szabó Botond, 50 kg-ban Szabó Bendegúz képviselte a veszprémi színeket. Bár bátran birkóztak, az erős mezőnyben nem sikerült a legjobb nyolcba kerülniük.

A pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban egy híján száz birkózó felvonulásával rendezték meg a 2017. évi kadet kötöttfogású országos bajnokságot.

Akárcsak az elmúlt hónapban a diákolimpia, így október 21-én a kadet szabadfogású és női országos bajnokságot is a Mercedes Kosárlabda Akadémia sportcsarnokában rendezte meg a Kecskeméti TE. A dupla bajnokságon szép számmal gyülekeztek a versenyzők, huszonkét súlycsoportban százhetvenöt birkózó szállt harcba a bajnoki címekért.